Νότια Πελοπόννησος
Νότια Πελοπόννησος
21 - 26 Οκτωβρίου 2019
από 1000€

Ένας μοναδικός προορισμός φυσικής ομορφιάς για ταξίδια με μοτοσυκλέτα, η νότια Πελοπόννησος έχει να σου προσφέρει εικόνες που σαγηνεύουν. Το διαρκώς εναλλασσόμενο τοπίο, τα πετρόχτιστα χωριά της Λακωνικής γης, οι Καστροπολιτείες του Μυστρά και της Μονεμβασιάς, η αρχαία ιστορία και οι μαγευτικές παραλίες θα μας συνοδεύσουν σε ένα 6ήμερο ταξίδι με μηχανή γεμάτο απόλαυση. 

Σχετικα με το ταξιδι

Δυο τόποι γεμάτοι ιστορία. Από τη μια η Λακωνία. Σκληρή και ατίθαση γεμάτη θρύλους, μύθους και παραμύθια. Με τις καστροπολιτείες του Μυστρά και της Μονεμβάσιας, με την αρχαία Σπάρτη ηγέτιδα δύναμη του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Με πλούσιες παραδόσεις, ήθη και έθιμα. Και από την άλλη η Μεσσηνία με την πλούσια γη. Που κατακτήθηκε από τη Σπάρτη, τους Φράγκους, τους Βενετούς, τους Ναβαρραίους και τους Οθωμανούς λόγω της θέσης και της εύφορης γης της. Πολιτισμοί που άφησαν ανεξίτηλο το χρώμα τους και τη σφραγίδα τους στην ευρύτερη περιοχή.

Καλώς ήλθατε στη Νότια Πελοπόννησο!Δραστηριοτητες

Καστροπολιτεία Μονεμβασιάς
Ακρωτήριο Ταίναρο
Επίσκεψη στο Σπήλαιο Διρού
Λιμένι
Μονή Ντεκουλών
Καστροπολιτεία Μυστρά
Επίσκεψη στο Μουσείο Ελαιολάδου
Ναύπλιο
Αρχαία Επίδαυρος
Στο πακέτο περιλαμβάνονται και εξαιρούνται συνοπτικά τα ακόλουθα:
Τι περιλαμβάνεται Προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτονται από το πακέτο και την τιμή.
 • 5 διανυκτερεύσεις
 • 5 πρωινά γεύματα
 • 5 βραδινά γεύματα
 • Έμπειρος πιστοποιημένος συνοδός
 • Όχημα υποστήριξης (1 αποσκευή ανά άτομο)
 • Σχεδιασμός και οργάνωση ταξιδιού
 • Καθημερινή ενημέρωση πριν από την αναχώρηση
 • Όλοι οι νόμιμοι φόροι
Τι δεν περιλαμβάνεται Προϊόντα και υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από το πακέτο και την τιμή.
 • Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
 • Ενοικίαση μοτοσυκλέτας
 • Κόστη βενζίνης
 • Κόστη διοδίων
 • Προσωπικά έξοδα
 • Προσωπική ασφάλιση 
 • Ενδιάμεσα γεύματα
 • Ποτά και αφεψήματα
 • Φωτογραφικός εξοπλισμός
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω ως «περιλαμβάνεται»
 1. Ημέρα 1 Λεωνίδιο – Φωκιανός – Κυπαρίσσι – Λιμήν Ιέρακα – Μονεμβάσια (355 χλμ)

  Εκκίνηση με νοτιοανατολική κατεύθυνση για το γραφικό Λεωνίδιο. Μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής θα φθάσουμε στην παραλία του Φωκιανού όπου ξεκινάει ο καινούργιος παράλιος δρόμος για το χωριό Κυπαρίσσι. Η συνέχεια μας βρίσκει στο Λιμένα Ιέρακα πριν προσεγγίσουμε την Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς όπου και θα διαμείνουμε το βράδυ.

 2. Ημέρα 2 Σπήλαιο Καστανιάς – Γεωπάρκο Αγίας Μαρίνας – Γύθειο (178 χλμ)

  Το ταξίδι με μηχανή θα συνεχιστεί με κατεύθυνση νότια προς το Ακρωτήριο Μαλέα. Θα επισκεφθούμε το απολιθωμένο δάσος Αγίας Μαρίνας και στην επιστροφή μας θα απολαύσουμε το σπήλαιο της Καστανιάς. Η συνέχεια μας θα είναι προς το γραφικό Γύθειο όπου και θα καταλύσουμε το βράδυ.

 3. Ημέρα 3 Λάγια – Ταίναρο – Βάθια – Σπήλαιο Διρού – Λιμένι – Μονή Ντεκουλών (153 χλμ)

  Κυκλική πορεία σε έναν πανέμορφο τόπο όπου θα απολαύσουμε οδήγηση και αξιοθέατα της Λακωνικής Μάνης. Τα χωριά Βάθια και Λιμένι, το Ακρωτήριο Ταίναρο όπου με βαση τη Μυθολογία τελέσθηκε ο 12ος άθλος του Ηρακλή καθώς και το ονομαστό Σπήλαιο Διρού είναι μερικά από τα μέρη που θα επισκεφθούμε πριν επιστρέψουμε στο κατάλυμα μας.

 4. Ημέρα 4 Καρδαμύλη – Κιτριές – Κορώνη – Μεθώνη – Βοϊδοκοιλιά – Πύλος (211 χλμ)

  Φεύγουμε από τη Λακωνία και εισερχόμαστε στη Μεσσηνία. Θα απολαύσουμε τη γραφική Καρδαμύλη, θα κάνουμε μια στάση στην παραλιακή Καλαμάτα και θα καταλύσουμε στο τρίτο πόδι της Πελοποννήσου στην Πύλο. Θα επισκεφθούμε την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και τις ιστορικές Μεθώνη και Κορώνη.

 5. Ημέρα 5 Παλάτι Νέστορα – Αρχαία Μεσσήνη – Ταΰγετος – Μυστράς (145 χλμ)

  Κινούμενοι βόρεια θα εισέλθουμε στην Αρχαία Μεσσήνη. Θα περιηγηθούμε στο παλάτι του Νέστορα και μετά μέσω της παλαιάς Ε.Ο Καλαμάτας- Σπάρτης θα επισκεφθούμε το μέρος όπου τελέσθηκε η στέψη του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα. Θα επισκεφθούμε τη Βασιλική του Αγίου Δημητρίου και θα «χαθούμε» σε ένα ταξίδι γεμάτο ιστορία.

 6. Ημέρα 6 Σπάρτη – Μουσείο Ελαιολάδου – Καρυές – Μονή Μαλεβής – Ναύπλιο – Επίδαυρος - Αθήνα (303 χλμ)

  Ημέρα αναχώρησης μέσω Σπάρτης όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο ελαιολάδου και το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα. Θα συνεχίσουμε ορεινά μέσω Καρυών και θα σταματήσουμε στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους στο πέρας της απελευθέρωσης. Μια στάση στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου θα ολοκληρώσει την τουριστική μας απόδραση στη νότιο Πελοπόννησο και θα αναχωρήσουμε για Αθήνα.

 1. Οδηγοί Ταξιδιών

  Οδηγός της εκδρομής σημαίνει ότι την εκδρομή οδηγεί με μοτοσυκλέτα έμπειρος συνεργάτης μας. Επίσης ένα όχημα υποστήριξης συνοδεύει την εκδρομή,  το οποίο μεταφέρει αποσκευές και επιπλέον αναγκαίο εξοπλισμό (όπου αυτό αναφέρεταΙ).

 2. Ένδυση μοτοσυκλετιστών

  Οι αναβάτες χρειάζεται να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, μπότες, παντελόνια, γάντια κτλπ.). Προτείνουμε την χρήση στολής 4 εποχών καθώς επίσης να υπάρχουν έξτρα αδιάβροχα (μπουφάν, παντελόνι), για την περίπτωση βροχής, για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση. Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού αναβάτη κατόπιν συνεννόησης. 

 3. Αποσκευές

  Οι αποσκευές θα μεταφέρονται από το όχημα υποστήριξης (όπου αυτό αναφέρεται). Ο κάθε αναβάτης μπορεί να αφήσει στο όχημα υποστήριξης μία αποσκευή.

 4. Gallery

  Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και οι αντίστοιχοι Οργανισμοί Τουρισμού των χωρών που επισκεπτόμαστε, είναι οι κύριοι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων των εικόνων και έχουν την αποκλειστική χρήση αυτών. Η χρήση των εικόνων που είναι αναρτημένες σε αυτόν τον ιστότοπο υπάγεται στις διατάξεις του ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Billing Information

21/10/2019-26/10/2019
1,000€