Κεντρική Ελλάδα
Κεντρική Ελλάδα
14 - 19 Οκτωβρίου 2019
από 750€

Η Κεντρική Ελλάδα είναι ένας μοναδικός προορισμός φυσικής ομορφιάς. Έχει να προσφέρει υπέροχες διαδρομές οδηγώντας την αγαπημένη σου μοτοσυκλέτα τόσο ανάμεσα σε υπέροχα τοπία αλλά και πανέμορφα χωριά. Βουνοπλαγιές, ποτάμια, λίμνες και πέτρινα σπίτια με εξαιρετικό φαγητό και υπέροχες διαδρομές για να απολαύσεις.

Μέσα σε έξι ημέρες θα ανέβουμε και θα κατέβουμε βουνά, θα περπατήσουμε σε πέτρινες πλατείες, θα επισκεφτούμε σημαντικά φυσικά, θρησκευτικά, αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα, θα δοκιμάσουμε υπέροχες γεύσεις και το πιο σημαντικό θα ηρεμήσουμε απολαμβάνοντας την ατελείωτη φύση. Με ενοικίαση μηχανής από τον στόλο μας θα μπορέσετε να απολαύσετε αυτήν την μοναδική οδηγική εμπειρία

 

Σχετικα με το ταξιδι

Ελάτε να εξερευνήσουμε έναν μοναδικό προορισμό φυσικής ομορφιάς που βρίσκεται εκεί που χτυπάει η καρδιά της Κεντρικής Ελλάδας, στην Εύβοια, Μαγνησία και Θεσσαλία απολαμβάνοντας επιλεγμένες διαδρομές στην συναρπαστική φύση.

Ανακαλύψετε τις εναλλαγές των τοπίων της καθώς και τους πετρόκτιστους οικισμούς, τους εθνικούς δρυμούς, τις κοιλάδες, τα γεωλογικά θαύματα (Μετέωρα), τα ονομαστά ποτάμια (Πηνειός), τις παραλίες, τα φαράγγια, τις λίμνες και τις παραλίες σπάνιου κάλλους με γαλαζοπράσινα νερά, τα αυθεντικά έθιμα και τις παραδοσιακές γεύσεις.

 Δραστηριοτητες

Χαλκίδα γέφυρες, Ευβοϊκά Τέμπη
Βόλος. Επίσκεψη θεματικού μουσείου Πλινθοκεραμοποίας
Θεσσαλικά Τέμπη - Όλυμπος - Γεωπάρκο Μπουχάρια
Λίμνη Πλαστήρα - Καταρράκτης - Τοξοτή γέφυρα Παλαιοκαρυάς
Επίσκεψη σε Μονές Μετεώρων, Θεσσαλίας (UNESCO)
Καλαμπάκα. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Μανιταριών
Γευσιγνωσία σε τοπικά προϊόντα
Επίσκεψη σε πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια, οικισμούς
Θερμοπύλες. Μνημείο Λεωνίδα και 300 Σπαρτιατών
Στο πακέτο περιλαμβάνονται και εξαιρούνται συνοπτικά τα ακόλουθα:
Τι περιλαμβάνεται Προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτονται από το πακέτο και την τιμή.
 • 5 διανυκτερεύσεις
 • 5 πρωινά γεύματα
 • 5 βραδινά γεύματα
 • Έμπειρος πιστοποιημένος συνοδός
 • Όχημα υποστήριξης (1 αποσκευή ανά άτομο)
 • Σχεδιασμός και οργάνωση ταξιδιού
 • Καθημερινή ενημέρωση πριν από την αναχώρηση
 • Όλοι οι νόμιμοι φόροι
Τι δεν περιλαμβάνεται Προϊόντα και υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από το πακέτο και την τιμή.
 • Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
 • Ενοικίαση μοτοσυκλέτας
 • Κόστη βενζίνης
 • Κόστη διοδίων
 • Προσωπικά έξοδα
 • Προσωπική ασφάλιση 
 • Ενδιάμεσα γεύματα
 • Ποτά και αφεψήματα
 • Φωτογραφικός εξοπλισμός
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω ως «περιλαμβάνεται»
 1. Ημέρα 1 Αθήνα – Χαλκίδα – Αιδηψός – Γλύφα – Βόλος – Πορταριά Πηλίου (310 χλμ)

  Το ταξίδι με μηχανή ξεκινά την πρώτη ημέρα με κατεύθυνση την Εύβοια διασχίζοντας την Χαλκίδα με τις δύο γέφυρες και το κάστρο της. Θα συνεχίσουμε βόρεια μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή περνώντας διαδοχικά από το Προκόπι (ολιγόλεπτη στάση στην εκκλησία Αγίου Ιωάννη Ρώσσου), τον ποταμό Κηρέα με τα "Ευβοϊκά Τέμπη", και το Μαντούδι. Από εδώ θα κινηθούμε δυτικά προς την πλευρά του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου συναντώντας όμορφα παραθαλάσσια χωριά και κωμοπόλεις όπως η Λίμνη, οι Ροβιές και η κοσμοπολίτισσα λουτρόπολη της Αιδηψού μέχρι να φτάσουμε στο πορθμείο του Αγιόκαμπου από όπου θα πάρουμε το ferry boat για να περάσουμε στην Φθιώτιδα. Στην διαδρομή μας θα επισκεφτούμε τις δύο μικρές δίδυμες λίμνες Ζερέλια στη μέση ενός κάμπου με το απόλυτα κυκλικό σχήμα τους (κρατήρες) που δημιουργήθηκαν από πτώση μετεωρίτη στη περιοχή. Το τέλος της σημερινής διαδρομής μας θα είναι το κατάλυμα μας στον παραδοσιακό οικισμό της Πορταριάς στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου αφού πρώτα έχουμε περάσει από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, τον Βόλο.

 2. Ημέρα 2 Πορταριά – θεματικό Μουσείο Πλινθοκεραμοποίας - Μηλιές – Τσαγκαράδα – Μυλοπόταμος - Μούρεσι – Χορευτό - Πορταριά (144 χλμ)

  Η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο θεματικό μουσείο Πλινθοκεραμοποίας «Τσαλαπάτα» στον Βόλο και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε νοτιοανατολικά προς την Αγριά συνεχίζοντας μέσα από καταπληκτικές ορεινές διαδρομές στο βουνό των Κενταύρων με στάσεις στην Μηλιά, την Τσαγκαράδα μέχρι να αντικρίσουμε το Αιγαίο πέλαγος και τους οικισμούς Μυλοπόταμος με την ξακουστή παραλία του, το Μούρεσι και το Χορευτό. Η κυκλική διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί με επιστροφή μέσω Ζαγοράς και Χάνια μέχρι το ξενοδοχείο όπου θα χαλαρώσουμε και απολαύσουμε το δείπνο μας

 3. Ημέρα 3 Πορταριά – Τέμπη – Όλυμπος – Μπουχάρια – Μετέωρα (333 χλμ)

  Αφήνοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις το Πήλιο θα κινηθούμε βόρεια μέσα από όμορφες διαδρομές προς τα Θεσσαλικά Τέμπη και διαμέσου του ορεινού όγκου του βουνού των Θεών του Ολύμπου, θα φτάσουμε στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας για επίσκεψη στο μοναδικό στη χώρα μας γεωφυσικό φαινόμενο στο Γεωπάρκο «Μπουχάρια – Νοχτάρια». Το τέλος την ημέρας θα μας βρει σε ένα άλλο γεωλογικό φαινόμενο της φύσης, τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων με τα μοναστήρια τους που δεσπόζουν επιβλητικά στην Καλαμπάκα όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 4. Ημέρα 4 Καστράκι – Μονές Μετεώρων - Γεφύρια Σαρακίνας και Πύλης Τρικάλων - Καταρράκτης - Τοξοτή γέφυρα Παλαιοκαρυάς – Πύλη – Ελάτη - Καστράκι (145 χλμ)

  Το ταξίδι με μηχανή την σημερινή μας ημέρα θα κινηθεί κυκλικά στην εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής με πρώτη επίσκεψη σε μοναστήρια της περιοχής όπου θα αισθανθούμε το δέος αυτών των κατασκευών επάνω στους θεόρατους γρανιτένιους βράχους. Άλλωστε αυτό το μνημείο της φύσης εδώ και αιώνες αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας γι’ αυτό και ο ΟΗΕ το έχει εντάξει στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Συνεχίζοντας θα επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών και η πορεία μας θα κινηθεί περιμετρικά του όρους Κόζιακα μέσα από τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια της Σαρακήνας και της Πύλης και τον επιβλητικό καταρράκτη και την τοξωτή γέφυρα της Παλαιοκαρυάς, την γραφική Ελάτη και τα λιβάδια Περτουλίου μέχρι να επιστρέψουμε στην Καλαμπάκα στο κατάλυμα μας.

 5. Ημέρα 5 Καλαμπάκα – Μουζάκι - Ι.Μ.Παναγίας Πελεκητής, φράγμα λίμνης Πλαστήρα - πλαζ Λαμπερού – Ι.Μ.Κορώνης – Μεσενικόλας – Τρίκαλα - Καστράκι (200 χλμ)

  Η σημερινή δεύτερη κυκλική διαδρομή συνεχίζεται με εξερεύνηση της ΒΔ πλευράς της περιοχής προς το οροπέδιο της Νεβρόπολης με κύριο σημείο αναφοράς τις όμορφες δασικές Αλπικές διαδρομές περιμετρικά της τεχνητής λίμνης Πλαστήρα (Ταυρωπού) η οποία βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το φυσικό της τοπίο, πλούσια σε αξιοθέατα και ιδανική για σπορ βουνού και απολαύσεις, γαλαζοπράσινα νερά, υπέροχες ακρογιαλιές, έλατα και οι πολύχρωμες φιγούρες ανθρώπων που απολαμβάνουν με κάθε τρόπο το σαγηνευτικό τοπίο της ορεινής λίμνης. Θα κινηθούμε περιμετρικά της λίμνης προς το φράγμα της και τα όμορφα αξιοθέατα που την περιβάλουν όπως ο πρωτότυπος βοτανικός κήπος στο Νεοχώρι, τα Μοναστήρια Παναγίας Πελεκητής (16ος αι.) και Κορώνης (15ος αι.), το χωριό Μεσενικόλας όπου καλλιεργείται η ποικιλία σταφυλιών «μαύρο Μεσενικόλα» με τα επισκέψιμα οινοποιεία και το θεματικό Μουσείο «Οίνου και Αμπέλου» καθώς και αρκετές εγκαταστάσεις στην διαδρομή μας με πλήρεις παροχές για ταξιδιώτες. Το τέλος της ημέρας θα περάσουμε από τα Τρίκαλα μέχρι να επιστρέψουμε στο κατάλυμα μας.

 6. Ημέρα 6 Τρίκαλα – Δομοκός - Μνημείο Λεωνίδα – Χάνι Γραβιάς – Αθήνα (390 χλμ)

  Ημέρα επιστροφής και θα κατευθυνθούμε προς την ανάβαση του Δομοκού μέσα από το επαρχιακό δίκτυο συναντώντας αξιοθέατα, όπως το μνημείο του Λεωνίδα των 300 Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες ή το Χάνι της Γραβιάς.

  Πρώτα όμως θα οδηγήσουμε σε μία από τις πιο αγαπημένες διαδρομές της Ελλάδας από τον Μπράλο μέχρι τον παραδοσιακό οικισμό της Βελίτσας με τα πέτρινα σπίτια, το αρχαίο τείχος, το επιβλητικό κάστρο, τον παλιό παραδοσιακό νερόμυλο, το φαράγγι του Καχάλα και το αισθητικό δάσος Τιθορέας ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000 για σύντομη στάση και επιστροφή στην Αθήνα. Το σίγουρο είναι όλη αυτή η περιήγηση ανήκει στα αγαπημένα ταξίδια με μοτοσυκλέτα.

   

 1. Οδηγοί Ταξιδιών

  Οδηγός της εκδρομής σημαίνει ότι την εκδρομή οδηγεί με μοτοσυκλέτα έμπειρος συνεργάτης μας. Επίσης ένα όχημα υποστήριξης συνοδεύει την εκδρομή,  το οποίο μεταφέρει αποσκευές και επιπλέον αναγκαίο εξοπλισμό (όπου αυτό αναφέρεταΙ).

 2. Ένδυση μοτοσυκλετιστών

  Οι αναβάτες χρειάζεται να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, μπότες, παντελόνια, γάντια κτλπ.). Προτείνουμε την χρήση στολής 4 εποχών καθώς επίσης να υπάρχουν έξτρα αδιάβροχα (μπουφάν, παντελόνι), για την περίπτωση βροχής, για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση. Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού αναβάτη κατόπιν συνεννόησης. 

 3. Αποσκευές

  Οι αποσκευές θα μεταφέρονται από το όχημα υποστήριξης (όπου αυτό αναφέρεται). Ο κάθε αναβάτης μπορεί να αφήσει στο όχημα υποστήριξης μία αποσκευή.

 4. Gallery

  Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και οι αντίστοιχοι Οργανισμοί Τουρισμού των χωρών που επισκεπτόμαστε, είναι οι κύριοι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων των εικόνων και έχουν την αποκλειστική χρήση αυτών. Η χρήση των εικόνων που είναι αναρτημένες σε αυτόν τον ιστότοπο υπάγεται στις διατάξεις του ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Billing Information

14/10/2019-19/10/2019
750€