Εξερευνώντας τον μυθικό νότο
Εξερευνώντας τον μυθικό νότο
5 - 8 Αυγούστου 2019
από 750€

Σε αυτό το ταξίδι με μηχανή θα επισκεφτούμε ιδιαίτερα σημαντικά φυσικά, θρησκευτικά αξιοθέατα, θα εξερευνήσουμε παραδοσιακά πετρόκτιστα ορεινά χωριά, σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία, διαδρομές μοναδικής φυσικής ομορφιάς, προκαλώντας του εαυτούς μας σε όμορφους στροφικούς δρόμους. Ιδανικό ταξίδι για αυτούς που αγαπούν τα ταξίδια με μοτοσυκλέτα και τις εναλλαγές τοπίων.

Σχετικα με το ταξιδι

Ένας αγαπημένος προορισμός για ταξίδι με μηχανή χάρη στην πλούσια ομορφιά του. Ομορφιά τόσο σε τοπία όσο και σε πολιτισμό, η Πελοπόννησος έχει να σου προσφέρει πλούσια ακτογραμμή, επιβλητικά βουνά και μοναδικής ομορφιάς τοπία.

Μέσα σε τέσσερις ημέρες θα ανακαλύψουμε τις αντιθέσεις των περιοχών, θα επισκεφτούμε σημαντικά σημεία αναφοράς του πολιτισμού και θα γευτούμε μοναδικής νοστιμιάς τοπικές συνταγές.

 Δραστηριοτητες

Επίσκεψη στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου
Επίσκεψη στο βυζαντινό αρχαιολ. χώρο Μυστρά (UNESCO)
Επίσκεψη στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού Προδρόμου, Γορτυνία
Επίσκεψη στο θεματικό μουσείο Υδροκίνησης, Δημητσάνα
Επίσκεψη στο ναό Επικούρειου Απόλλωνα, Βάσσες (UNESCO)
Επίσκεψη στο σπήλαιο Κάψια και Αγία Φωτεινή Μαντινείας
Επίσκεψη αρχαιολ. χώρων Μυκηνών / Τίρυνθας
Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας
Στο πακέτο περιλαμβάνονται και εξαιρούνται συνοπτικά τα ακόλουθα:
Τι περιλαμβάνεται Προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτονται από το πακέτο και την τιμή.
 • 3 διανυκτερεύσεις
 • 3 πρωινά γεύματα
 • 3 βραδινά γεύματα
 • Έμπειρος πιστοποιημένος συνοδός
 • Όχημα υποστήριξης (1 αποσκευή ανά άτομο)
 • Σχεδιασμός και οργάνωση ταξιδιού
 • Καθημερινή ενημέρωση πριν από την αναχώρηση
 • Όλοι οι νόμιμοι φόροι
Τι δεν περιλαμβάνεται Προϊόντα και υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από το πακέτο και την τιμή.
 • Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
 • Ενοικίαση μηχανής
 • Κόστη βενζίνης
 • Προσωπικά έξοδα
 • Προσωπική ασφάλιση 
 • Ενδιάμεσα γεύματα
 • Ποτά και αφεψήματα
 • Φωτογραφικός εξοπλισμός
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω ως «περιλαμβάνεται»
 1. Ημέρα 1 Αθήνα – Ισθμός – Ακροκόρινθος – Επίδαυρος – Ναύπλιο – Ελληνικό (366 χλμ)

  Την πρώτη ημέρα αναχωρούμε από την Αθήνα μέσω εθνικών δρόμων με κατεύθυνση δυτικά και πρώτη ολιγόλεπτη στάση στην εντυπωσιακή διώρυγα της Κορίνθου, και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροκορίνθου. Συνεχίζουμε προς Ναύπλιο για να κάνουμε μια χαλαρή βόλτα χαζεύοντας τα αξιοθέατα της πόλης αφού πρώτα σταματήσουμε στην Επίδαυρο. Έπειτα συνεχίζουμε με προορισμό το Ελληνικό Αρκαδίας μέσα από μια ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή. Τακτοποίηση σε επιλεγμένο κατάλυμα και δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

 2. Ημέρα 2 Ελληνικό – Σπάρτη – Μυστράς – Ταΰγετος – Καλαμάτα – Μεσσήνη – Ελληνικό (265 χλμ)

  Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση προς Μεγαλόπολη. Η ημέρα μας περιλαμβάνει οδήγηση μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή στάσεις σε σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα τόσο ιστορικά όσο και πολιτιστικά δίνοντας μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία της περιοχής. Η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της ημέρας μας είναι η επίσκεψη στην βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά και το ορεινό οδικό πέρασμα στον Ταΰγετο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην βάση μας.

 3. Ημέρα 3 Ελληνικό – Ι.Μ. Προδρόμου – Μουσείο Υδροκίνησης – Λαγκάδια – Αρχ. Ολυμπία – Καϊάφα – Επικούρειος Απόλλωνας – Βάστας – Ελληνικό (262 χλμ)

  Πρωινό, ενημέρωση και εξερεύνηση των διάσημων χωριών της Ορεινής Αρκαδίας. Στην διαδρομή μας θα συναντήσουμε τα αξιοθέατα της περιοχής κάνοντας στάση στα πιο αξιοσημείωτα. Θα επισκεφτούμε το μοναδικό στο είδος του θεματικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Θα περάσουμε μέσα από τα χωριά των κτιστάδων της Αρκαδίας για να φτάσουμε στην Ολυμπία, όπου επιβάλλεται μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Το μεσημέρι θα μας βρει παραλιακά στην λουτρόπολη Καϊάφα αλλάζοντας τελείως το σκηνικό της ημέρας για επιστρέψουμε πάλι ορεινά κάνοντας στάση και επίσκεψη στον Επικούρειο Απόλλωνα και την Αγία Θεοδώρα. Αργά το βράδυ επιστρέφουμε στην βάση μας. Δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

 4. Ημέρα 4 Ελληνικό – Κάψια – Μαντινεία – Μυκήνες - Τίρυνθα – Αθήνα (260χλμ)

  Η τελευταία ημέρα μας βρίσκει στα όμορφα χωριά του Μαινάλου και επιστρέφουμε στην Αθήνα μέσα από την περιοχή της Μαντινείας όπου θα σταματήσουμε για ξενάγηση στο σπήλαιο Κάψια και μικρή στάση στον παράδοξο ναό της της Αγίας Φωτεινής. Επιστρέφουμε στην Αττική περνώντας από Μυκήνες / Τίρυνθα για να συναντήσουμε το Εθνικό δρόμο που θα μας οδηγήσει στην Αθήνα. Αν ο χρόνος μας το επιτρέπει μπορούμε να σταματήσουμε σε σημαντικά αξιοθέατά της πρωτεύουσας ή να επισκεφθούμε το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας.

 1. Οδηγοί Ταξιδιών

  Οδηγός της εκδρομής σημαίνει ότι την εκδρομή οδηγεί με μοτοσυκλέτα έμπειρος συνεργάτης μας. Επίσης ένα όχημα υποστήριξης συνοδεύει την εκδρομή,  το οποίο μεταφέρει αποσκευές και επιπλέον αναγκαίο εξοπλισμό (όπου αυτό αναφέρεταΙ).

 2. Ένδυση μοτοσυκλετιστών

  Οι αναβάτες χρειάζεται να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, μπότες, παντελόνια, γάντια κτλπ.). Προτείνουμε την χρήση στολής 4 εποχών καθώς επίσης να υπάρχουν έξτρα αδιάβροχα (μπουφάν, παντελόνι), για την περίπτωση βροχής, για πιο άνετη και ασφαλή οδήγηση. Υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού αναβάτη κατόπιν συνεννόησης. 

 3. Αποσκευές

  Οι αποσκευές θα μεταφέρονται από το όχημα υποστήριξης (όπου αυτό αναφέρεται). Ο κάθε αναβάτης μπορεί να αφήσει στο όχημα υποστήριξης μία αποσκευή.

 4. Gallery

  Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και οι αντίστοιχοι Οργανισμοί Τουρισμού των χωρών που επισκεπτόμαστε, είναι οι κύριοι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων των εικόνων και έχουν την αποκλειστική χρήση αυτών. Η χρήση των εικόνων που είναι αναρτημένες σε αυτόν τον ιστότοπο υπάγεται στις διατάξεις του ν. 2121/1993 περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Billing Information

05/08/2019-08/08/2019
750€